Met een enthousiast team van 7 dierenartsen en 2 assistentes staan wij 24 uur per dag en 7 dagen in de week voor uw dieren klaar!

Dierenarts

Hendrik Boerhave

Hendrik is sinds 2005 werkzaam in onze dierenartsenpraktijk. Hij is als boerenzoon opgegroeid in Musselkanaal (Gr). Na twee jaar H.A.S. werd dit gevolgd door de studie Diergeneeskunde en is hij aan het werk gegaan als dierenarts. Nadat hij de eerste 4 jaar in een gemengde praktijk in de provincie Utrecht gewerkt had, kwam hij er achter dat er toch niets boven Groningen gaat. In onze praktijk werkt hij voornamelijk met het rundvee en de schapen met als specialisatie klauwverzorging en laboratorium werkzaamheden.

Hendrik is Geborgde Rundveedierenarts met UDN: 86004 en CIBG: 620197
Dierenarts

Jeroen Houwing

Sinds 2003 is Jeroen dierenarts in Winsum. Geboren en getogen in Vasse in Twente en nu met veel plezier aan het werk in Winsum en omstreken. Het leukste aan het vak vind Jeroen de bedrijfsbegeleiding van melkveebedrijven met als speciale interesses: vruchtbaarheid en uiergezondheid en daarnaast alle voorkomende werkzaamheden.

Jeroen is Geborgde Rundveedierenarts met UDN: 369862 en CIBG: 610335
Dierenarts

Margrit Terpstra-Meinen

Margrit is in 2005 afgestudeerd en heeft daarna eerst 1,5 jaar in een praktijk in Overijssel gewerkt. Hierna is ze vertrokken naar het hoge Noorden en werkt sinds 2007 met veel plezier in Winsum. Rundvee en schapen beslaan het grootste gedeelte van haar tijd, met als speciale interesse bedrijfsbegeleiding, uiergezondheid en het laboratorium.

Margrit is Geborgde Rundveedierenarts met UDN: 1001849 en CIBG: 610585
Dierenarts

Klaas Pieter Mulder

Klaas Pieter werkt sinds augustus 2012 bij de dierenartsenpraktijk. Opgegroeid op een melkveebedrijf is hem de omgang met koeien en schapen met de paplepel ingegoten. In 2012 is Klaas Pieter afgestudeerd en keerde na de studie terug naar het Groningerland. Naast alle voorkomende werkzaamheden richt Klaas Pieter zich binnen de praktijk op de transitieperiode, voeding, huisvesting, robot melken & het verbeteren van de levensduur en levensproductie. Ook het kijken naar kengetallen en op basis daarvan een plan van aanpak opstellen is een leuk onderdeel van het vak.

Samen met zijn ouders en vrouw runt Klaas Pieter ook Melkveehouderijbedrijf Mulder VOF in Houwerzijl. De kennis uit de praktijk probeert hij zoveel mogelijk toe te passen op het bedrijf en vice versa.

Klaas Pieter is Geborgde Rundveedierenarts met UDN: 1100174 en CIBG: 661821
Dierenarts

Maaike van Diepen

Hallo, mijn naam is Maaike van Diepen en ik ben in 2015 afgestudeerd als dierenarts. Vanaf 2017 heb ik in Groningen gewerkt, afgelopen jaar heb ik een klein uitstapje gemaakt naar Drenthe maar vanaf 1 januari ben ik terug in de provincie. De afgelopen jaren heb ik mij met name bezig gehouden met mijn favoriete dieren: koeien, schapen en paarden. Ik vind de combinatie van het werken met de dieren en het contact met de veehouders en eigenaren erg leuk. Ik kan veel voldoening halen uit een koe die na bijvoorbeeld een operatie weer op de been is, een schapenverlossing of het beter maken van een ziek paard. Als ik één ding zou moeten noemen wat ik het allerleukst vind, is dat toch wel een succesvolle verlossing.

Ik woon met mijn vriend en ons zoontje in de stad. In mijn vrije tijd maak ik graag een buitenritje met mijn paard of een wandeling met de hond. Als er dan nog tijd over is ga ik graag naar festivals of uit eten.

Maaike is Geborgde Rundveedierenarts met UDN: 1101063 en CIBG: 664121
Dierenarts

Kristiaan Windt

Kristiaan is sinds januari 2019 werkzaam bij DAP Noord-West Groningen. Hij is eind 1999 afgestuurd en heeft na zijn afstuderen eerst vijf jaar bij een gemengde praktijk in de Achterhoek gewerkt. Vervolgens is hij noordwaarts vertrokken waar hij eerst tien jaar bij een landbouwhuisdierenpraktijk heeft gewerkt en vervolgens drie jaar bij een kleinere gemengde praktijk.

Kristiaan heeft een erg brede interesse, want naast de koeien, paarden en schapen heeft hij ook de nodige ervaring met andere diersoorten waaronder varkens en gezelschapsdieren. Daarmee is hij allround inzetbaar en denkt graag met iedereen mee.

Kristiaan is Geborgde Rundveedierenarts met UDN: 961000 en CIBG: 630061
Dierenarts

Theo Slegers

Theo is opgegroeid in Noord-Brabant en heeft na de studie Diergeneeskunde eerst 5 jaar gewerkt als dierenarts voor landbouwhuisdieren en paarden in Drachten. Sinds 2022 werkt hij in Winsum. Ook hier zal hij zich vooral bezighouden met paarden en koeien, met als interessegebieden uiergezondheid en het laboratorium. Samen met Jantina heeft hij een biologisch melkveebedrijf in Den Ham.
Theo is Geborgde Rundveedierenarts met UDN: 1500515 en CIBG: 665242
Assistente

Natasja van Dijk

Natasja maakt als assistente al geruime tijd deel uit van het team. Het uitvoeren van de werkzaamheden in het laboratorium is een van haar belangrijkste taken. Daarnaast kunt u haar ’s ochtends aan de telefoon krijgen en zorgt ze dat u de medicijnen in het kastje op kunt halen.

Assistente

Angelique Hooijer

Angelique Hooijer

Spoedeisende hulp

Spoedeisende hulp

DAP Zuidhorn Van Stad tot Wad Groningerland Dierenartsen