Met een enthousiast team van 7 dierenartsen en 2 assistentes staan wij 24 uur per dag en 7 dagen in de week voor uw dieren klaar!

Dierenarts

Hendrik Boerhave

Hendrik is sinds 2005 werkzaam in onze dierenartsenpraktijk. Hij is als boerenzoon opgegroeid in Musselkanaal (Gr). Na twee jaar H.A.S. werd dit gevolgd door de studie Diergeneeskunde en is hij aan het werk gegaan als dierenarts. Nadat hij de eerste 4 jaar in een gemengde praktijk in de provincie Utrecht gewerkt had, kwam hij er achter dat er toch niets boven Groningen gaat. In onze praktijk werkt hij voornamelijk met het rundvee en de schapen met als specialisatie klauwverzorging en laboratorium werkzaamheden.

Hendrik is Geborgde Rundveedierenarts met UDN: 86004 en CIBG: 620197
Dierenarts

Jeroen Houwing

Sinds 2003 is Jeroen dierenarts in Winsum. Geboren en getogen in Vasse in Twente en nu met veel plezier aan het werk in Winsum en omstreken. Werkzaamheden: bedrijfsbegeleiding melkkoeien met als speciale interesses: vruchtbaarheid en uiergezondheid en daarnaast alle voorkomende werkzaamheden.

Jeroen is Geborgde Rundveedierenarts met UDN: 369862 en CIBG: 610335
Dierenarts

Margrit Terpstra-Meinen

Margrit is in 2005 afgestudeerd en heeft daarna eerst 1,5 jaar in een praktijk in Overijssel gewerkt. Hierna is ze vertrokken naar het hoge Noorden en werkt sinds 2007 met veel plezier in Winsum. Rundvee en schapen beslaan het grootste gedeelte van haar tijd, met als speciale interesse bedrijfsbegeleiding, uiergezondheid en het laboratorium.

Margrit is Geborgde Rundveedierenarts met UDN: 1001849 en CIBG: 610585
Dierenarts

Klaas Pieter Mulder

Klaas Pieter werkt sinds augustus 2012 bij de dierenartsenpraktijk. Opgegroeid op een melkveebedrijf is hem de omgang met koeien en schapen met de paplepel ingegoten. In 2012 is Klaas Pieter afgestudeerd en keerde na de studie terug naar het Groningerland. Naast alle voorkomende werkzaamheden richt Klaas Pieter zich binnen de praktijk op de jongveeopfok en huisvesting in de breedste zin van het woord. Ten slotte wil hij graag meedenken over de belangrijkste risicoperiode voor de koe, de transitieperiode.

Klaas Pieter is Geborgde Rundveedierenarts met UDN: 1100174 en CIBG: 661821
Dierenarts

Jantina Nieuwenhuis

Jantina is in 2016 afgestudeerd als dierenarts en werkt sinds 2018 bij onze praktijk. Ze is als boerendochter opgegroeid in Den Ham (Gr) en na haar studie meteen naar het noorden teruggekomen. Ze heeft eerst in een gemengde praktijk gewerkt en vindt het dan ook leuk af en toe andere dieren dan koeien, paarden en schapen te behandelen. Jantina heeft in Den Ham samen met Theo een biologisch melkveebedrijf.

Jantina is Geborgde Rundveedierenarts met UDN: 1102511 en CIBG: 664655
Dierenarts

Kristiaan Windt

Kristiaan is sinds januari 2019 werkzaam in Winsum. Hij is eind 1999 afgestuurd en heeft na zijn afstuderen eerst vijf jaar bij een gemengde praktijk in de Achterhoek gewerkt. Vervolgens is hij noordwaarts vertrokken waar hij eerst tien jaar bij een landbouwhuisdierenpraktijk heeft gewerkt en vervolgens drie jaar bij een kleinere gemengde praktijk. Naast koeien, paarden en schapen heeft Kristiaan ook de nodige ervaring met andere diersoorten.

Kristiaan is Geborgde Rundveedierenarts met UDN: 961000 en CIBG: 630061
Dierenarts

Theo Slegers

Theo is opgegroeid in Noord-Brabant en heeft na de studie Diergeneeskunde eerst 5 jaar gewerkt als dierenarts voor landbouwhuisdieren en paarden in Drachten. Sinds 2022 werkt hij in Winsum. Ook hier zal hij zich vooral bezighouden met paarden en koeien, met als interessegebieden uiergezondheid en het laboratorium. Samen met Jantina heeft hij een biologisch melkveebedrijf in Den Ham.
Theo is Geborgde Rundveedierenarts met UDN: 1500515 en CIBG: 665242
Assistente

Natasja van Dijk

Natasja maakt als assistente al geruime tijd deel uit van het team. Het uitvoeren van de werkzaamheden in het laboratorium is een van haar belangrijkste taken. Daarnaast kunt u haar ’s ochtends aan de telefoon krijgen en zorgt ze dat u de medicijnen in het kastje op kunt halen. Naast de werkzaamheden op de praktijk is ze zeer geïnteresseerd in schapen en fokt samen met haar familie Texelaars.

Assistente

Sharon Liewes

Sharon is assistente bij ons sinds 2021. Sharon is direct nadat ze de opleiding tot paraveterinair heeft afgerond bij ons aan het werk gegaan. Door de vele stages tijdens haar opleiding bedrijfsleider dierverzorging heeft ze veel ervaring met paarden, koeien, schapen, varkens en honden. In haar vrije tijd is ze veel tussen de paarden te vinden. Samen met Natasja zorgt ze voor allerlei werkzaamheden in het lab en daar omheen. Van de administratie met betrekking tot gezondheidsplannen tot het laboratorium en van het klaarzetten van medicijnen tot het schoonmaken van de snijsetjes.

Spoedeisende hulp

Spoedeisende hulp

DAP Zuidhorn. Van Stad tot Wad. Groningerland Dierenartsen