Op deze pagina plaatsen wij nieuwtjes en actualiteiten rondom de medicijnen voor de landbouwhuisdieren. Deze pagina kunnen onze veehouders dan ook beschouwen als aanvulling op hun bedrijfsspecifieke behandelplan (BBP). Het meest actuele staat bovenaan:

Gepubliceerd: 7 september 2022

Kortingsactie PPID

Bij PPID (voorheen: ziekte van Cushing) is een gedeelte van de hypofyse – de pars intermedia – ontregeld. Dit heeft een effect op de aanmaak van hormonen bij paarden. Wanneer de reguliere hormoonaanmaak is verstoord, kun je aan je paard allerlei ziekteverschijnselen gaan zien.

De meest voorkomende verschijnselen zijn lusteloosheid, hoefbevangenheid, verandering in vacht/verharing (met name krullerige vacht), hangbuik, spierverlies, vetophoping boven de ogen, veel drinken en plassen en een verminderde werking van het afweersysteem wat kan zorgen voor terugkerende infecties. Meestal zijn slechts een of enkele van deze verschijnselen aanwezig.

Vermoed je dat jouw paard of pony PPID (ziekte van Cushing) heeft? Dan kunt je een ACTH-test laten uitvoeren.
Van 1 september t/m 31 oktober krijg je 50% korting op de laboratoriumkosten van dit bloedonderzoek.

Voor meer informatie kunt u terecht op https://horse-care.nl/gezondheid/ppid/

Deze kortingsactie is afgelopen

Gepubliceerd: 27 februari 2020

Update medicijnen:

Noroclav vervanger Avuloxil:

Avuloxil is momenteel niet leverbaar. Ter vervanging van Avuloxil hebben we inmiddels Noroclav op de plank staan. Noroclav is volledig vergelijkbaar met Avuloxil en als 2e keuze inzetbaar bij heftige uierontsteking.

  • Noroclav: REG NL121812
  • Dosering: 1 injector per behandeling, totaal 3 injectoren met interval van 12 uur
  • Wachttijd: Melk 84 uur en Vlees 7 dagen

Pharmasin vervanger Tylucyl:

Tylucyl is momenteel niet leverbaar. Ter vervanging van Tylucyl gebruiken we nu Pharmasin. Pharmasin kan gebruikt worden om in de nek bij te spuiten bij een milde Uierontsteking of behandeling van een celgetal koe en daarnaast kan het ingezet worden als eerste keuze bij de behandeling van Tussenklauwontsteking.

  • Pharmasin: REG NL 118242
  • Dosering: 2,5-5 ml per 100 kg, gedurende 3 dagen.
  • Wachttijd: Melk 4,5 dag en Vlees 28 dagen

Gepubliceerd: 10 september 2019

Peniyet vet 300 mg/ml

Ter vervanging van de Procapen schakelen wij over op Peniyet vet 300 mg/ml. Het voordeel van de Peniyet is de kortere wachttijd voor de melk en het feit dat je er minder ervan hoeft te spuiten. Dit bericht dient tevens als aanvulling op uw huidige Bedrijfsbehandelplan (BBP) waar in de meeste gevallen Procapen op vermeld staat.

Peniyet vet 300 mg/ml: REG NL 122075
Dosering: 1 ml / 30 kg LG
Wachttijd: Melk: 4 dagen en Vlees: 6 dagen

Gepubliceerd: 16 mei 2019

Orbeseal niet leverbaar

De emmers Orbeseal zijn momenteel niet leverbaar. Wilt u toch een emmer hebben dan krijgt u Ubroseal van ons.